Αυτά είναι τα νέα iPhone 16!

Η Apple παρουσίασε πριν από λίγα λεπτά, κατά τη διάρκεια του σημερινού “It’s Glowtime” event της, τη σειρά των νέων iPhone. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το iPhone 16 Pro, το iPhone 16 Pro Max, το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Apple παρουσίασε ένα επανασχεδιασμένο iPhone 16 Pro με οθόνη 6,3 ιντσών και ένα επανασχεδιασμένο iPhone 16 Pro Max με οθόνη 6,9 ιντσών, τα οποία διαθέτουν πιο λεπτά πλαίσια οθόνης και τροφοδοτούνται από τον ολοκαίνουργιο A18 Pro επεξεργαστή. Χάρη σε αυτόν, οι λειτουργίες Apple Intelligence θα μπορούν να τρέχουν έως και 15% πιο γρήγορα σε σχέση με τον A17 Pro επεξεργαστή, ενώ οι συσκευές θα διαθέτουν και 20% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από τον A17 Pro. Όσον αφορά την κάμερα, η σειρά των iPhone 16 Pro έρχεται με κάμερα fusion 48MP με μηδενική καθυστέρηση κλείστρου για φωτογραφίες 48MP ProRaw και HEIF, καθώς και φακό 5x telephoto. Ακόμα, υποστηρίζει λήψη βιντεο 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, καθώς και τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας αναπαραγωγής του βίντεο μετά τη λήψη. Αναφορικά με τα χρώματα τους, τα νέα iPhone 16 Pro θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο τιτάνιο, λευκό τιτάνιο, τιτάνιο της ερήμου και φυσικό τιτάνιο, ενώ έρχονται και με ένα νέο "Camera Control" κουμπί στο πλάι της συσκευής που διευκολύνει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Το iPhone 16 Pro θα ξεκινά από τα 999 $ για την έκδοση των 128 GB, ενώ το iPhone 16 Pro Max θα ξεκινά από 1199 $ για την έκδοση των 256 GB.

Ταυτόχρονα, η Apple ανακοίνωσε και την κυκλοφορία των "οικονομικότερων" iPhone 16 και iPhone 16 Plus μοντέλων. Παρόλο που δε διαθέτουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά των Pro μοντέλων, η βασική τους αλλαγή είναι ότι και αυτά έρχονται πλέον με το "Camera Control" κουμπί στο πλάι της συσκευής για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, ενώ το iPhone 16 έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών και το iPhone 16 Plus με οθόνη 6,7 ιντσών. Αναφορικά με την κάμερα τους, αυτή διαθέτει αναβαθμισμένους φακούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ultra-wide 48MP φακού, ενώ η κάμερα τους μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες 3D για προβολή στο Apple Vision Pro. Η σειρά των iPhone 16 τροφοδοτείται από τον A18 επεξεργαστή, ο οποίος είναι έως και 30% ταχύτερος σε σχέση με αυτόν του iPhone 15. Το iPhone 16 θα ξεκινά από 799 $ και το iPhone 16 Plus από 899 $, ενώ και τα δύο θα είναι διαθέσιμα σε ultramarine, teal, ροζ, λευκό και μαύρο χρώμα.